Quantcast

Βεργίνης: «Ο Πανιώνιος οργανώνεται σε όλα τα επίπεδα»

Ο αρχηγός του Πανιωνίου, Δημήτρης Βεργίνης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» του ΕΟΚ WebRadio με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη. Αναλυτικά είπε:

Για τους στόχους του Πανιωνίου τη νέα σεζόν: «Ο στόχος είναι ξεκάθαρα η άνοδος στην Α1 κατηγορία. Σίγουρα είμαστε σ’ ένα πιο ανταγωνιστική πρωτάθλημα με περισσότερες και πιο ποιοτικές ομάδες σε σχέση με πέρυσι και σίγουρα περιμένουμε ένα μεγάλο και δύσκολο πρωτάθλημα, γι’ αυτό και η αποστολή μας δεν είναι εύκολη. Το πιο σημαντικό απ’ όλα για ‘μένα και το είχα δηλώσει και πέρυσι, είναι πρώτα απ’ όλα να γίνουμε οικογένεια και μέσα και έξω απ’ το γήπεδο. Το καταφέραμε και πέρυσι και ήταν ένας παράγοντας που είχαμε μια επιτυχημένη σεζόν».

Για το αν τούς δημιουργεί πίεση ο στόχος τής ανόδου: «Όταν αγωνίζεσαι σε μια ομάδα όπως ο Πανιώνιος, που και πέρυσι και φέτος ήταν το φαβορί, αυτομάτως έχεις και μια πίεση ότι αγωνίζεσαι σε μια ιστορική και απαιτητική ομάδα, με φίλαθλο κόσμο που τον στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια και σίγουρα θέλει επιτυχίες. Την πίεση, όμως, τη βλέπουμε και σαν κίνητρο να προσπαθούμε ακόμα περισσότερο να πετύχουμε τον τελικό μας στόχο και να κάνουμε τον κόσμο του Πανιωνίου ευχαριστημένο. Θεωρώ ότι όλη αυτή η πίεση που υπάρχει στην ομάδα μάς βγαίνει σε καλό και πιστεύω ότι όλα τα παιδιά καταλαβαίνουν που βρίσκονται και θέλουν να επιστρέψει ο Πανιώνιος εκεί που αξίζει».

Για το ρόστερ της ομάδας: «Έχουμε κρατήσει ένα βασικό “κορμό” από πέρυσι, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, έχουμε κάνει καλές μεταγραφές, με αυτές των Γκίκα και Κακλαμανάκη να ξεχωρίζουν, οι οποίοι είναι παίκτες Α1. Βήμα-βήμα, σιγά-σιγά, προπόνηση με προπόνηση θ’ αποκτήσουμε την ομοιογένεια που πρέπει να έχουμε και φέτος, ώστε να μπορούμε σε κάθε αγώνα να είμαστε ολοένα και καλύτεροι και να παίρνουμε τ’ αποτελέσματα που θέλουμε».

Για την Elite League της νέας σεζόν: «Είναι νωρίς ακόμα, γιατί για να έχεις κάποια στοιχεία πρέπει να έχεις δει κάποια παιχνίδια. Σίγουρα εμείς, ο Μίλων, η Μύκονος, η ΝΕΜ, αλλά και άλλες ομάδες έχουν κάνει καλές μεταγραφές και θα παρουσιαστούν πάρα πολύ δυνατές και φέτος. Ακόμη και ομάδες που μπορεί να μην είναι τόσο ανταγωνιστικές ή να μη διεκδικήσουν την άνοδο, έχουν «σκληρές» έδρες σταθερά όλα αυτά τα χρόνια. Φέτος δεν πιστεύω ότι θα υπάρχουν πολλά εύκολα παιχνίδια για εμάς. Θέλει υπομονή, προπόνηση και δουλειά. Μπορεί αντικειμενικά και ρεαλιστικά να έχουμε ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ, αλλά πρέπει να είμαστε ταπεινοί και να πάμε βήμα-βήμα για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Για το τουρνουά «Ανδρέας Βαρίκας»: «Όταν ήμουν στην ομάδα δεν είχε γίνει τουρνουά “Ανδρέας Βαρίκας”, αλλά θυμάμαι από παλιά ότι ήταν πολύ ανταγωνιστικό το τουρνουά αυτό. Είναι ότι είναι ένα τουρνουά προς τιμήν του Βαρίκα, ο οποίος είχε “συνδέσει” το όνομά του με τον Πανιώνιο και η ομάδα τον τιμάει. Είχε δώσει τα πάντα για την ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Πανιώνιος οργανώνεται σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο αγωνιστικά. Τα τελευταία χρόνια είχε ταλαιπωρηθεί αρκετά διοικητικά, αλλά τώρα υπάρχει μια διοικητική σταθερότητα, με τον κύριο Μικρόπουλο και τον κύριο Ηλιάδη, με τη μεγάλη επιστροφή του Φάνη Χριστοδύλου, με το Χρήστο Μαγγίνα που είναι επίσης μια ιστορία της ομάδας. Ο Πανιώνιος οργανώνεται σιγά-σιγά σε όλα τα επίπεδα, γιατί έτσι πρέπει να λειτουργούν οι επαγγελματικές ομάδες».

Για την Εθνική Ελλάδας: «Η αλήθεια είναι ότι έχω δει πολύ λίγο την Εθνική σε ένα παιχνίδι με τη Γερμανία. Σίγουρα η Εθνική αυτήν τη στιγμή έχει ένα ρόστερ που θα βασίζεται στη σκληρή άμυνά της. Μπορεί να υστερούμε, όπως πολλοί λένε, επιθετικά, αλλά η ομάδα έχει χημεία. Έχει έναν πολύ καλό προπονητή, ένα εξαιρετικό επιτελείο και θέλω να πιστεύω ότι θα είναι έτοιμη στα παιχνίδια του τουρνουά. Δε θα είναι εύκολο, έχουμε πολλές απώλειες που μπορεί να αποδειχθούν κομβικές, αλλά αυτήν τη στιγμή όλοι πρέπει να είναι δίπλα στην Εθνική. Πιστεύω ότι θα κάνει αρκετές θετικές εμφανίσεις. Έχει το μέταλλο για να κάνει καλές εμφανίσεις και να φτάσει όσο ψηλότερα μπορεί. Το σημαντικότερο είναι να στηρίξουμε όλοι την Εθνική είτε φέρει μια επιτυχία, είτε όχι».