Quantcast

Ορφέας Στασινός και Νίκος Παπαρέγκας στο ΕΟΚ WebRadio

Το Μαρούσι «φιλοξενεί» (19/03) τον Ηρακλή, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Elite League – Ερρίκος Ντυνάν και οι παίκτες των δύο ομάδων, Ορφέας Στασινός και Νίκος Παπαρέγκας, μίλησαν στην εκπομπή «Γυρνώντας την Ελλάδα» με την Αθηνά Πατρινού και τον Ραφαήλ Αλαγά.

Ο Ορφέας Στασινός είπε:

Για το παιχνίδι με τον Ηρακλή: «Είναι ένα παιχνίδι απ’ τα παλιά όπως λένε όλοι όσοι ξέρουν την ομάδα από παλιά και το περιμένουν πολλοί. Είναι ένα παιχνίδι όπου ο οποιοσδήποτε παίκτης θέλει να παίξει κι έτσι κι εγώ και οι συμπαίκτες μου το περιμένουμε αυτό το παιχνίδι. Είναι εντός έδρας, μας αρέσει να παίζουμε μπροστά στον κόσμο μας και περιμένουμε την Κυριακή».

Για το αν τούς δίνει έξτρα κίνητρο η ήττα τους στον 1ο γύρο: «Σίγουρα είναι κι αυτό ένα κίνητρο, γιατί το 1ο παιχνίδι δεν πήγε όπως θα θέλαμε. Είναι δύσκολη έδρα το «Ιβανώφειο», ο Ηρακλής είναι πολύ δυνατός εκεί μέσα και ξέραμε ότι θα εμφανιστεί και με εμάς δυνατός. Σίγουρα η εμφάνισή μας στον 1ο γύρο μάς δίνει ένα κίνητρο να παίξουμε πιο δυνατά».

Για τα σημεία-«κλειδιά» του αγώνα: «Ξέρουμε τις αλλαγές του Ηρακλή, δεν είναι ίδιοι με τον 1ο γύρο, αλλά κι εμείς έχουμε αλλάξει αρκετά πράγματα στην ομάδα, δεν είμαστε ακριβώς ίδια ομάδα, έχουμε βρει ένα ρυθμό που όποτε τον ακολουθούμε παίζουμε καλύτερα. Πιστεύω ότι πιο πολύ θα παίξει ρόλο το ποιος θα βγάλει μεγαλύτερη ενέργεια και το μεγαλύτερο πάθος. Σίγουρα θα παίξουν ρόλο όλες οι τακτικές και το scouting από πριν, αλλά αυτά είναι τα πιο σημαντικά γι’ αυτό το παιχνίδι».

Για το μέχρι πού μπορεί να φτάσει το Μαρούσι φέτος: «Στο τέλος θα καταλάβουμε και εμείς και όλοι οι υπόλοιποι που το πάει το Μαρούσι, γιατί στο χέρι μας είναι το πού θα φτάσουμε και τι θα καταφέρουμε. Αυτό έχουμε δείξει σε όλα τα παιχνίδια, κοιτάμε μεμονωμένα κάθε παιχνίδι. Όποτε είμαστε ιδρωμένοι και παίζουμε καλά μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιοδήποτε, έτσι νιώθουμε κιόλας. Μέχρι τέλους της χρονιάς κάθε παιχνίδι το βλέπουμε ξεχωριστά».

Για το λόγο που δεν έχει φύγει απ’ το Μαρούσι: «Με κάποια παιδιά είμαστε πολλά χρόνια και με όλους τους παράγοντες. Έχουμε δημιουργήσει ένα οικογενειακό κλίμα μεταξύ μας απ’ τα τόσα χρόνια που είμαστε μαζί, γι’ αυτό κι εγώ τούς ξέρω πώς είναι σαν άνθρωποι και τι θέλουν να πετύχουν. Επειδή οι στόχοι μας συμπίπτουν, δηλαδή και αυτοί και εγώ θέλουμε το Μαρούσι να επιστρέψει στην Α1, καλύτερα να το κάνω με την ομάδα που έχω μεγαλώσει, όπου από μικρός την έβλεπα να παίζει και Ευρωλίγκα και Α1. Αυτό για εμένα είναι ο στόχος μου».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Το πρωτάθλημα φέτος είναι πιο ανταγωνιστικό απ’ τις τελευταίες χρονιές, γιατί είμαστε 1 νίκη ή ήττα απ’ τον 6ο, δηλαδή είμαστε πολύ κοντά. Έχουμε δει και ότι όλοι μπορούν να τους κερδίσουν όλους, δεν είναι τίποτα σίγουρο. Αυτό απ’ τη μία είναι αγχωτικό, αλλά απ’ την άλλη σού δίνει περισσότερο κίνητρο να μην επαναπαύεσαι και να μη χαλαρώνεις καθόλου, είμαστε συνέχεια στα “κόκκινα”».

Ο Νίκος Παπαρέγκας μίλησε:

Για το παιχνίδι με το Μαρούσι: «Παίζουμε με μια πολύ καλή ομάδα, απ’ τις καλύτερες της κατηγορίας, μια πολύ επιθετική ομάδα. Το σκεπτικό που έχει η ομάδα μου και γι’ αυτόν, αλλά και για κάθε αγώνα που κέρδισε στον 1ο γύρο δεν είναι ότι έχουμε το 1-0, αλλά πάμε ουσιαστικά να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αυτός είναι ο πρωταρχικός μας στόχος, γιατί δε μπορείς να κάνεις αλλιώς σε πολύ δυνατά παιχνίδια. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς έχουμε πιάσει πολύ καλές αποδόσεις σε παιχνίδια που είναι σημαντικά και με καλές ομάδες, αλλά και πολύ κακές αποδόσεις. Αυτό που λέμε και μέσα στην ομάδα είναι ότι μοναδικός αντίπαλος που έχουμε είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Αν παίξουμε καλά και μπορέσουμε να επιβάλλουμε το ρυθμό μας έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να πάρουμε το καλύτερο απ’ το παιχνίδι που έρχεται».

Για το τι πρέπει να κάνουν για να κερδίσουν: «Την Κυριακή πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με το ρυθμό του αντιπάλου, γιατί παίζει σε πολύ ψηλό τέμπο και αυτό είναι επικίνδυνο για κάθε ομάδα. Πόσο μάλλον όταν παίζει στην έδρα του, μαζί με τον κόσμο του και μαζί με την αυτοπεποίθηση που μπορεί να δίνει μια έδρα σαν αυτή του Αμαρουσίου, η οποία είναι απ’ τις καλύτερες έδρες της κατηγορίας και γενικά στην Ελλάδα. Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι και σ’ αυτό πρέπει να σταθούμε».

Για το ότι το Μαρούσι είναι αήττητο εντός έδρας: «Είναι ένα επιπλέον κίνητρο για εμάς, αλλά δε μένω έκπληκτος από αυτό, γιατί ουσιαστικά περίμενα το Μαρούσι να έχει αλώβητη την έδρα του. Έχει μια πολύ καλή έδρα και προσωπικά πιστεύω ότι είναι και αυτό που την κρατάει και θα την κρατήσει μέχρι τέλους ψηλά στη βαθμολογία. Αν πάρουμε εν τέλει θετικό αποτέλεσμα θα είναι ένα παραπάνω credit για την προσπάθειά μας».

Για τις πολλές αλλαγές που έχουν κάνει τη φετινή σεζόν: «Εμείς έχουμε κάνει και αλλαγές παικτών και προπονητών. Για το σύνολό μας το ότι έχουμε αλλάξει ήδη τέσσερις προπονητές είναι δύσκολο, αλλά το να κάνουμε πρωταθλητισμό είναι μονόδρομος και πρέπει, όσο δύσκολο κι αν είναι, να το αφήνουμε πίσω και να προσπαθούμε ν’ ανταπεξέλθουμε με βάση την ομάδα και το υλικό που έχουμε, το οποίο είναι πάρα πολύ καλό και ταλαντούχο».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Και για εμένα αυτό είναι πρωτόγνωρο. Υπάρχουν φορές που τελειώνουν οι αγώνες και όταν βλέπουμε τ’ αποτελέσματα μένουμε έκπληκτοι με αυτά που έχουν συμβεί. Έχουμε φτάσει στην 22η αγωνιστική και υπάρχουν πολλές ομάδες τόσο κοντά, ενώ συνήθως ήταν 3-4 που έπαιρναν ένα καλό προβάδισμα και «κυνηγούσαν» την άνοδο. Στο φετινό πρωτάθλημα δεν υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές. Είναι δύο ταχυτήτων ουσιαστικά, έχουν ξεχωρίσει οι ομάδες που θα είναι στα play-off και αυτές που θα είναι στα play-out. Επειδή και η ομάδα μου έχει υποστεί ανέλπιστες ήττες, πραγματικά έχω πιάσει κι εγώ τον εαυτό μου ν’ απορώ με μερικά αποτελέσματα. Αυτό είναι προς την καλή κατεύθυνση, σαν παίκτης προτιμάω να ξέρω ότι οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε».