Quantcast

Μιχάλης Μιχελάκος και Γιώργος Αρνόκουρος στο ΕΟΚ WebRadio

Ο Τρίτων «φιλοξενεί» την Κυριακή (12/03) τον Πανερυθραϊκό, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Elite League – Ερρίκος Ντυνάν. Ο προπονητής των γηπεδούχων, Μιχάλης Μιχελάκος και ο φόργουορντ των φιλοξενούμενων, Γιώργος Αρνόκουρος, μίλησαν στην εκπομπή «Γυρνώντας την Ελλάδα» με την Αθηνά Πατρινού και τον Δημήτρη Μελίσση.

Ο Μιχάλης Μιχελάκος είπε:

Για το σημείο-«κλειδί» στο παιχνίδι με τον Πανερυθραϊκό: «Και στο 1ο παιχνίδι πήγαμε το ρυθμό εκεί που θέλαμε και ελέγξαμε σ’ ένα βαθμό το πώς θέλαμε να «τρέξει» το πρώτο παιχνίδι και για μια-δυο λεπτομέρειες δε φύγαμε με τη νίκη. Ο Πανερυθραϊκός είναι μια ομάδα πάρα πολύ καλή στο transition, «χτυπάει» πάρα πολύ σε πρώτες καταστάσεις στον αιφνιδιασμό, είναι μια πολύ αθλητική ομάδα, με νεαρά παιδιά και παράλληλα με ποιότητα. Εμείς προσπαθούμε να ρίξουμε το βάρος μας στην αμυντική κατεύθυνση που έχουμε και να βγάλουμε πάρα πολύ ένταση στην άμυνα. Ξεκινάμε με βάση τη λογική της άμυνας και από ‘κει και πέρα θέλουμε η φιλοσοφία μας να επηρεάσει και την επίθεση και να ‘μαστε όσο πιο παραγωγικοί γίνεται».

Για το αν σκέφτονται να καλύψουν τη διαφορά του 1ου γύρου (ήττα 64-67): «Σίγουρα το φετινό format είναι ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό. Είναι σχεδόν το format της Ευρωλίγκας, απλά εδώ είναι ακόμη πιο απαιτητικό γιατί μεταφέρεις και τις νίκες της χρονιάς, δηλαδή είσαι σ’ ένα μόνιμο άγχος όχι μόνο για να καλύψεις τη βαθμολογική θέση ή να πάρεις μια διαφορά για να καλύψεις την ισοβαθμία, αλλά συνέχεια «κουβαλάς» και παιχνίδια Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και τα λοιπά, κάτι που είναι πάρα πολύ ιδιόμορφο και δύσκολο. Σε πρώτο βαθμό σίγουρα θα «κυνηγήσουμε» να είμαστε 100% ανταγωνιστικοί. Παίζουμε στην έδρα μας και με τη δύναμη αυτής και του κόσμου μας θέλουμε να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επειδή η διαφορά είναι πάρα πολύ μικρή, δεν είναι κάτι που θ’ ασχοληθούμε, αλλά κάτι που θα έρθει μέσα στο παιχνίδι».

Για την προηγούμενη ήττα του Πανερυθραϊκού απ’ το Ψυχικό : «Είναι δεδομένο ότι θα τους δώσει ώθηση στο παιχνίδι με εμάς. Είναι μια πολύ ταλαντούχα και ποιοτική ομάδα που έχει δείξει τα διαπιστευτήριά της όλη τη χρονιά. Το Ψυχικό είναι μια πάρα πολύ έμπειρη ομάδα και στην καλή της μέρα μπορεί να κερδίσει οπουδήποτε, ειδικά αν η άλλη ομάδα δεν πιάσει τα στάνταρ απόδοσης που πρέπει. Ο Πανερυθραϊκός θα έχει ετοιμαστεί πάρα πολύ καλά γι’ αυτό το παιχνίδι και προετοιμαζόμαστε κι εμείς μ’ αυτήν τη λογική και κατεύθυνση. Είμαστε σίγουροι ότι θα βγάλει αντίδραση στο παιχνίδι της Κυριακής».

Για τη φυγή Ντράσκοβιτς και την επιστροφή Μανοΐλοβιτς: «Με τις φετινές αλλαγές και ειδικά από πέρυσι που έχει μπει η χειμερινή μεταγραφική περίοδος, είναι διατεθειμένες και οι ομάδες και οι παίκτες να πάρουν καλύτερες επιλογές για το μέλλον τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάρθηκε μια απόφαση και απ’ τον ίδιο τον παίκτη και από εμάς για το καλό όλων. Ο Μίλοβαν (σ.σ. Ντράσκοβιτς) συνέχισε στον Ερμή Σχηματαρίου και πάει πάρα πολύ καλά. Εμείς επιστρέψαμε σε μια πάρα πολύ γνωστή λύση, σε ένα παιδί πολύ αγαπητό εδώ στην ομάδα και τα Σεπόλια γενικότερα. Είναι μια κίνηση που μάς έχει βοηθήσει, αλλά, επειδή είμαστε μια πολύ καινούργια ομάδα, πάλι χρειάζονται κάποιες προσαρμογές ώστε ν’ αλλάξουμε και την «ταυτότητά» μας και τη φιλοσοφία μας. Νομίζω ότι είμαστε σε μια καλή κατάσταση και προετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι της Κυριακής».

Ο Γιώργος Αρνόκουρος μίλησε:

Για το παιχνίδι με τον Τρίτωνα: «Εμείς προερχόμαστε από ένα κακό παιχνίδι με το Ψυχικό και απ’ την ήττα επί του Αγρινίου και αυτήν τη βδομάδα τα έχουμε βάλει όλα κάτω και έχουμε δουλέψει πάρα πολύ. Έχουμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο απέναντί μας. Με τη σκληρή δουλειά που ‘χουμε κάνει αυτήν τη βδομάδα πιστεύω ότι θα φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα και θα τα δώσουμε όλα γι’ αυτό».

Για το σημείο-«κλειδί» στο παιχνίδι: «Πιστεύω ότι πρώτα απ’ όλα θα ‘χει μεγάλη βάση άμυνά μας. Αν δεν είμαστε καλοί εκεί δε θα μπορέσει να μάς βγει και η καλή επίθεση. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε απ’ την άμυνα και αν είμαστε εκεί συγκεντρωμένοι θα βγάλουμε ένα καλό αποτέλεσμα και στην επίθεσή μας. Με το Ψυχικό ήμασταν πολύ άστοχοι, δεν είχαμε βρει ρυθμό στην άμυνα και αυτό μάς έφερε και πίσω. Αν το κάνουμε απ’ την αρχή, είμαστε κοντά στον αντίπαλο απ’ την πρώτη στιγμή και δείξουμε στον Τρίτωνα ότι δε μπορεί να μάς κερδίσει, πιστεύω ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά και θα δώσουμε μια πολύ καλή εικόνα».

Για τον αν σκέφτονται το +3 στο ματς του 1ου γύρου: «Πιστεύω δε σκέφτεται κανείς τη διαφορά, πρέπει να πάνε πολύ λάθος όλα για να σκεφτεί κάποιος τη διαφορά. Και οι συμπαίκτες μου και οι προπονητές και εγώ σκεφτόμαστε μόνο τη νίκη και δουλεύουμε πάρα πολύ για να τη φέρουμε. Η ομάδα θέλει να πάρει τη νίκη μόνο και τίποτα άλλο».

Για το αν τούς «ταρακούνησε» η ήττα απ’ το Ψυχικό: «Σίγουρα μάς “ταρακούνησε”. Σκεφτήκαμε κάποια πράγματα που δεν κάναμε σωστά, έχουμε δουλέψει πάρα πολύ πάνω σ’ αυτά που δεν κάναμε αυτήν την εβδομάδα και πιστεύω ότι θα φέρουμε το ανάλογο αποτέλεσμα αυτήν τη φορά».

Για το μοντέλο του Πανερυθραϊκού: «Θεωρώ είναι κάτι πολύ ξεχωριστό και πιστεύω ότι είμαστε πρότυπο για τις άλλες ομάδες. Αυτό δεν υπάρχει συνήθως, να υπάρχουν τόσοι νέοι παίκτες, είμαστε μόνο Έλληνες στην ομάδα, πρωταγωνιστούμε όλοι και ο κόουτς έχει δώσει σε όλους την ευκαιρία να παίζουν. Έχουμε «αρπάξει» όλοι την ευκαιρία που μάς έχει δώσει ο κόουτς να πρωταγωνιστούμε και παίρνουμε όλοι τα λεπτά που μάς αναλογούν. Το κάθε παιδί στην ομάδα παίρνει τις ευκαιρίες που του δίνονται και τις εκμεταλλεύονται όλα».