Quantcast

Μάνταλος: «Αυτήν τη στιγμή μάς απασχολεί η εικόνα της ομάδας»

Ο προπονητής της ΝΕ Μεγαρίδος, Γιώργος Μάνταλος, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Πριν τα τζάμπολ» του ΕΟΚ WebRadio με την Αθηνά Πατρινού και τον Ραφαήλ Αλαγά. Αναλυτικά είπε:

Για το παιχνίδι με την Ελευθερούπολη (29/10): «”Πετάξαμε στα σκουπίδια” το παιχνίδι με τον Παπάγου και ασχοληθήκαμε με όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια της Ελευθερούπολης. Όπως κάθε ομάδα, έτσι και αυτή έχει δικαίωμα να κάνει ένα παιχνίδι που δεν είναι άξιο αναφοράς. Έτσι καθίσαμε να δούμε πώς κέρδισε τον Πανιώνιο μέσα στη Νέα Σμύρνη και πώς έφερε όλα τα άλλα αποτελέσματα, τα οποία την κάνουν μια πραγματικά αξιόλογη ομάδα. Η Ελευθερούπολη έχει παιδιά πολύ έμπειρα και δύο καλούς Αμερικάνους. Δηλαδή, έχει παιδιά που είναι σημεία αναφοράς και έχει μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίον επιτίθεται. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εξαπατάει το γεγονός ότι ηττήθηκε έτσι εύκολα απ’ τον Παπάγο. Θα είναι ένα πραγματικό ντέρμπι, που θα κριθεί κι αυτό στις λεπτομέρειες. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε εμείς οι πιο τυχεροί και ικανοί».

Για την εικόνα της ΝΕΜ στην αρχή της σεζόν: «Η κατάσταση είναι άκρως ανανεωτική. Εμείς έχουμε παρουσιαστεί όπως μας περιμέναμε στην αρχή της περιόδου. Είμαστε άκρως ανταγωνιστικοί, οι δύο ήττες που έχουμε είναι ουσιαστικά σε μία κατοχή. Θα μπορούσαμε να είμαστε πολύ καλύτεροι απ’ ό,τι τώρα, αλλά αυτό δε λέει και τίποτα. Δε μας απασχολεί το ότι χάσαμε 2 παιχνίδια στο πόντο, γιατί δεν είναι αυτοσκοπός η νίκη και η ήττα. Αυτήν τη στιγμή μάς απασχολεί η εικόνα της ομάδας. Είχαμε κάποιες ελλείψεις που μάς άλλαξαν τον σχεδιασμό, τον Σταύρο Τουτζιαράκη που για λόγους προσωπικούς θέλησε να κοιτάξει κάτι άλλο και το στρατιωτικό του Αρνόκουρου που μάς έχει επηρεάσει πάρα πολύ. Αυτό πρέπει να το δούμε σε συνδυασμό με την αποχώρηση του Σταύρου, δηλαδή τα δύο ψηλά μας παιδιά απουσιάζουν ταυτόχρονα. Τον Γιώργο καταφέρνουμε μετά κόπων να τον φέρουμε στους αγώνες και πρέπει να ευχαριστήσω τον Υπουργό, Γιώργο Κώτσηρα, για τις προσπάθειες που κάνει και τον φέρνει. Είχαμε επίσης και τον τραυματισμό του Άλκη Ιωάννου, που είναι ένας κομβικός παίκτης για εμάς και δεν ξέρω πότε θα μπει. Όλα αυτά μάς έκαναν να ψάχνουμε τα πατήματά μας. Είναι πολύ θετικό το ότι κρατάμε αλώβητη την έδρα μας, καθώς φέτος όποια ομάδα κρατήσει την έδρα της και πάρει μερικές νίκες εκτός έδρας θα πάει μέχρι το τέλος».

Για τον φετινό στόχο της ΝΕΜ: «Βήμα παραπάνω θα είναι σαφέστατα να μπούμε στα play-offs. Ο στόχος μας είναι να μπούμε και να κερδίζουμε κάθε αγώνα, δηλαδή να μην αισθανθούμε ούτε σε ένα ματς ότι δε μπαίνουμε να κερδίσουμε. Αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός στόχος, γιατί φτιάχνει ποιότητα, φτιάχνει χαρακτήρα, γαλουχεί φιλάθλους και παράγοντες. Όπως και να ‘χει όμως, θα θέλαμε να τα καταφέρουμε στο τέλος και να είμαστε στις 8 ομάδες που θα παίξουν στα play-offs».

Για την αποχώρηση του Σταύρου Τουτζιαράκη: «Δεν υπήρξε κανένα θέμα, ήταν πραγματικά με αγκαλιά η αποχώρηση. Ο Σταύρος είναι ένα εκπληκτικό παιδί, πέραν του μπάσκετ. Κάποιες φορές υπάρχουν κάποια ζητούμενα. Εδώ ήταν μια διαπίστωση του ίσως να μην ταιριάζουμε και, προκειμένου να μην φτάσουμε σε μια κατάσταση που να μην είναι υγιής, το “κόψαμε” τώρα. Εμείς έχουμε μια πάγια τακτική να μην κρατάμε ένα παιδί που έχει διαφορετικό “θέλω”. Χωρίσαμε πραγματικά όπως το ανακοινώσαμε, σαν φίλοι, σαν δύο πλευρές που απλά ήθελαν κάτι διαφορετικό εκείνη τη στιγμή».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Ό,τι βλέπουμε, θα πολλαπλασιαστεί σίγουρα μετά τα Χριστούγεννα, εκεί θα δούμε άλλες ομάδες. Η προκήρυξη δίνει τη δυνατότητα για μεταγραφές κι εκεί πιστεύω ότι θα ανέβει άλλη μία ταχύτητα. Γενικά το πρωτάθλημα έχει πολύ δυνατές ομάδες. Δεν υπάρχει ομάδα να πεις ότι είσαι πιο χαλαρός, όπου πας και δεν είσαι 100% συγκεντρωμένος ή δεν έχεις και την τύχη με το μέρος σου, θα έχεις πρόβλημα».

Για το όνομα της ομάδας: «Με ευθύνη καθαρά της ομάδας, επικοινωνείται το όνομα “Μεγαρίδα”. Η ομάδα λέγεται “Νεανική Εστία Μεγαρίδος” ή “Μέγαρα”. Θέλει η πόλη να τη λέμε “Μέγαρα” και μάς το ζητούν έντονα. Η λέξη “Μεγαρίδα” αναφέρεται στην ευρύτερη περιοχή, δεν είναι αυτό που πρεσβεύει η ομάδα. Χωρίς καμία δόση μομφής το λέω και θα το λέω μέχρι να περάσει, γιατί αυτό θέλει η πόλη και μάς το ζητούν όλοι».