Quantcast

Κώστας Δελέγκος και Δημήτρης Λιόγας στο ΕΟΚ WebRadio

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας «φιλοξενεί» τον Αμύντα για τη 12η αγωνιστική της Elite League – Ερρίκος Ντυνάν και οι προπονητές των δύο ομάδων, Κώστας Δελέγκος και Δημήτρης Λιόγας αντίστοιχα, μίλησαν στην εκπομπή «Γυρνώντας την Ελλάδα» με την Αθηνά Πατρινού και τον Ραφαήλ Αλαγά.

Ο Κώστας Δελέγκος είπε:

Για το αν τούς επηρεάζει η διακοπή των γιορτών: «Στην περίοδο των εορτών το πρώτο και μεγαλύτερο πρόβλημα που συναντάμε είναι το πρόβλημα της συγκέντρωσης των παικτών. Για ‘μας που ‘μαστε επαρχία λειτουργεί ανασταλτικά και το κομμάτι ότι λείπουν απ’ τις οικογένειές τους. Και σ’ εμάς και στον Αμύντα, όπου υπήρχαν προσθήκες και αποχωρήσεις, βοηθάει ο χρόνος για να προσπαθήσουμε να βάλουμε τα καινούργια παιδιά πιο γρήγορα στο rotation της ομάδας. Συνηθίζεται να λέμε ότι η αρχή της χρονιάς είναι πάντα δύσκολη και πλέον έχουμε επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς. Το μυαλό μας πλέον δεν είναι στις διακοπές και προετοιμαζόμαστε σκληρά για το επόμενο παιχνίδι».

Για το παιχνίδι απέναντι στον Αμύντα (08/01): «Ο Αμύντας είναι μια συμπαγής ομάδα, έχει χάσει πολλά παιχνίδια στον πόντο και με λίγο τύχη θα ήταν πιο ψηλά στη βαθμολογία. Σίγουρα η ποιότητα που έχει πλέον και με τον Λιακόπουλο στο ρόστερ του τον κάνει πάρα πολύ επικίνδυνο. Είναι ένα παιχνίδι που δεν έχουμε πολλά να κρύψουμε. Αυτές οι αλλαγές που κάναμε ίσως δώσουν κάτι διαφορετικό στην κάθε ομάδα. Η προσέγγιση μας πρέπει να ‘ναι στο αμυντικό κομμάτι, να ‘μαστε σκληροί γιατί παίζουμε στην έδρα μας και από ‘κει να πάρουμε ώθηση και για την επίθεσή μας».

Για τη μέχρι στιγμής πορεία του Κοροίβου: «Το πρώτο και μεγαλύτερο πρόβλημα που ‘χαμε ν’ αντιμετωπίσουμε απ’ την αρχή του πρωταθλήματος ήταν ο εκ του αποτελέσματος κακός σχεδιασμός που είχαμε κάνει, με την έννοια ότι δεν καταφέραμε να προσελκύσουμε όλα τα παιδιά που θα μπορούσαμε ώστε να φτιάξουμε ένα πιο μεγάλο ρόστερ και ποσοτικά και ποιοτικά. Τα προβλήματα τού να προσελκύσεις παίκτες να έρθουν στην επαρχία όσο περνούν τα χρόνια είναι ακόμη δυσκολότερα. Το αντιμετωπίσαμε πάρα πολύ έντονα αυτό το καλοκαίρι και είχαμε ένα ρόστερ 9 παικτών, το οποίο μπορεί να δημιουργεί πολλά προβλήματα κυρίως στην καθημερινότητά μας όσον αφορά την προπόνηση. Ένας απ’ τους λόγους που η αρχή δεν ήταν όσο καλή θα θέλαμε ήταν κι αυτό, ξεφύγαμε αργά, με πολλά προβλήματα στη στελέχωση του ρόστερ, αλλά επειδή τα παιδιά δουλεύουν πάρα πολύ σκληρά απ’ την πρώτη μέρα, κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια και σιγά σιγά αρχίσαμε να δείχνουμε ένα πιο καλό πρόσωπο, κάναμε κάποιες σημαντικές εκτός έδρας νίκες».

Για τις κινήσεις που έκαναν στην περίοδο των γιορτών: «Προσπαθήσαμε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο να ενισχυθούμε. Πήραμε παιδιά, μεγαλώσαμε σιγά σιγά το ρόστερ μας και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε πολύ σκληρά, πάνω στη φιλοσοφία που θέλει ν’ ακολουθήσει η ομάδα με παιδιά ταλαντούχα που έχουν φιλοδοξία να παρουσιαστούν στο μπασκετικό στερέωμα. Τα δύο παιδιά που αποκτήσαμε (σ.σ. Βύρλας και Σιδηροηλίας) είναι νεαρά, με φιλοδοξία να κάνουν το επόμενο βλήμα στην καριέρα τους. Θέλω να πιστεύω ότι τη νέα χρονιά θα δείξουμε ακόμα καλύτερο πρόσωπο και θα πετύχουμε τους στόχους που έχει η ομάδα».

Ο Δημήτρης Λιόγας μίλησε:

Για το αν τούς επηρέασε η διακοπή των γιορτών: «Σίγουρα επηρεάζονται οι ομάδες, έχουν τον αγωνιστικό ρυθμό που είχαν πριν. Αυτό που γίνεται φέτος με τις μεταγραφές Δεκεμβρίου γίνεται για πρώτη φορά στην κατηγορία και στην πραγματικότητα αλλάζει λίγο το τοπίο. Είναι λίγο δύσκολο να βάλεις μέσα σε 10 μέρες τους καινούργιους παίκτες μέσα στη νοοτροπία της ομάδας και στη φιλοσοφία του παιχνιδιού όπως την αναπτύσσει ο καθένας».

Για τη μέχρι στιγμής πορεία του Αμύντα: «Ο Αμύντας μέχρι τώρα δεν έχει κανέναν Αμερικάνο. Το γεγονός ότι το πρωτάθλημα επιτρέπει στις ομάδες να ‘χουν δύο ξένους παίκτες κάνει μεγάλη διαφορά. Οι περισσότεροι απ’ τους Αμερικάνους των ομάδων παίρνουν τις αποφάσεις στα δύσκολα σημεία του παιχνιδιού, έχουν σταθερά υψηλό σκορ, υπάρχουν ομάδες που στηρίζονται πολύ στο κομμάτι των Αμερικάνων. Οι παίκτες μου έκαναν μεγάλη προσπάθεια να “μεταμορφωθούν” αυτοί σε Αμερικάνους. Δεν είναι πάντα εύκολο, χρειάζεται χρόνο, αλλά δεν έχω παράπονο γιατί προσπαθούν πολύ σκληρά. Όσο περνάει ο καιρός βελτιωνόμαστε. Έχουμε χάσει 6 παιχνίδια στον πόντο και αν αυτά τα παιχνίδια ήταν λίγο διαφορετικά όλα θα ήταν αλλιώς. Παίζει μεγάλο ρόλο το κομμάτι της ψυχολογίας και της εμπειρίας, την οποία εμείς δεν έχουμε. Εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας και θέλω να πιστεύω ότι στο 2ο γύρο η ομάδα θα “πατήσει” καλύτερα».

Για τη μεταγραφή του Νίκου Λιακόπουλου: «Κατά τη γνώμη μου, είναι μια μεταγραφή πρώτης κλάσης, ένας παίκτης που μπορεί ν’ αλλάξει τις ισορροπίες σε οποιαδήποτε ομάδα. Είναι εξαιρετικός παίκτης, μεγάλος νικητής και το ‘χει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ένας παίκτης που έλειπε απόλυτα απ’ τον Αμύντα, η εμπειρία του και το ότι μπορεί να κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους. Τον χρειαζόμασταν πάρα πολύ και άμεσα».