Quantcast

Καμάρας: «Πετυχημένη χρονιά βάσει των συνθηκών, αλλά όλοι θέλουμε το κάτι παραπάνω»

Ο φόργουορντ του Κοροίβου Αμαλιάδας, Νίκος Καμάρας, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Γυρνώντας την Ελλάδα» με την Αθηνά Πατρινού και τον Ραφαήλ Αλαγά. Αναλυτικά είπε:

Για την ήττα απ’ το Μαρούσι την Τετάρτη (10/05): «Μπήκαμε πολύ δυνατά και συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, με ενέργεια, ήμασταν αρκετά «διαβασμένοι» για τα πράγματα που κάνει καλά το Μαρούσι. Στο μόνο στοιχείο που δεν τα πήγαμε καλά ήταν το ριμπάουντ, χάσαμε πολλά αμυντικά ριμπάουντ στο 1ο ημίχρονο. Ενώ είχαμε πολύ καλή παρουσία στο επιθετικό κομμάτι και βάλαμε δύσκολα στην επίθεση του Αμαρουσίου, το χαλούσαμε λίγο στο αμυντικό ριμπάουντ κι εκεί βρήκε κάποιες λύσεις. Όταν χάνεις τόσα πολλά ριμπάουντ είναι δύσκολο να κερδίσεις κάποιο παιχνίδι, ενώ κάναμε και αρκετά λάθη».

Για το τι πρέπει να κάνουν για να κερδίσουν στο ματς της Κυριακής (14/05): «Αν στο 1ο παιχνίδι η άμυνά μας ήταν λίγο καλύτερη, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Είναι οδηγός μας αυτό, βάζουμε σαν στόχο να βελτιωθούμε πολύ στο κομμάτι αυτό και άμα καταφέρουμε να περιορίσουμε τα επιθετικά ριμπάουντ που πήρε το Μαρούσι στο προηγούμενο παιχνίδι, θα είμαστε πολύ καλυτέρα την Κυριακή. Ένα παιχνίδι στην έδρα μας είναι τελείως διαφορετικό. Ακόμη ένα πράγμα που θα μετρήσει είναι η συγκέντρωση στα τελευταία λεπτά, να μην τη χάσουμε, να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις».

Για το ότι το Μαρούσι είναι αήττητο φέτος εντός έδρας: «Το γνωρίζαμε ότι το Μαρούσι βάσει αποτελεσμάτων έχει την πιο δυνατή έδρα στο πρωτάθλημα. Είναι σίγουρα μια δύσκολη έδρα, αλλά αυτό που είδαμε στο 1ο παιχνίδι μάς έκανε να πιστέψουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε εκεί. Αυτός είναι και ο σκοπός μας. Κάναμε κάποια λάθη συγκέντρωσης στο 1ο παιχνίδι, όπου αν καταφέρουμε να τα διορθώσουμε στο 2ο ματς στην έδρα μας, που θα ‘χουμε και τον κόσμο μας, αν πάμε σε 5ο παιχνίδι θα έχουμε πολλές πιθανότητες να το διεκδικήσουμε».

Για τη φετινή χρονιά του Κοροίβου: «Για την ομάδα μας ήταν μια χρονιά με πολλές ιδιαιτερότητες. Ξεκινήσαμε τη χρονιά με μικρό rotation, είχαμε κάποιους τραυματισμούς στην αρχή, η ομάδα ήταν καινούργια, μόνο 2 παιδιά έμειναν από πέρυσι, οπότε δεν είχαμε χημεία και ομοιογένεια και γι’ αυτό κάναμε κάποιες ήττες που στο τέλος μάς στοίχισαν μια ψηλότερη θέση στα play-offs. Μες στη χρονιά δουλέψαμε καλά, καταφέραμε να βρούμε τον τρόπο που θα μάς οδηγήσει στις νίκες και τηρουμένων των αναλογιών η χρονιά είναι πετυχημένη με την είσοδο στα play-offs. Δε φτάνει, όμως, μόνο αυτό, όλοι στην ομάδα θέλουν το κάτι παραπάνω».

Για τις φετινές του εμφανίσεις: «Το καλοκαίρι όταν συζήτησα με τον κόουτς και με ήθελε για έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα, να έρθω εδώ για να μπορέσω, με την όποια εμπειρία έχω, να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της και να διεκδικήσει ό,τι περισσότερο μπορεί. Μου έδωσε αυτήν την ελευθερία και νομίζω πως τον έχω δικαιώσει με την παρουσία μου. Νομίζω ότι ήταν μια συνεργασία κερδοφόρα και για τις δύο πλευρές».

Για την προσθήκη των δύο ξένων στο πρωτάθλημα: «Για ‘μένα, αυτό έδωσε μια διαφορετική αίγλη στο πρωτάθλημα, προφανώς και ανέβηκε το πρωτάθλημα. Έχει μπει και η αμερικάνικη αγορά πλέον για τις ομάδες, που όπως ξέρουμε είναι τεράστια, μπορείς να επιλέξεις κάθε λογής παίκτη. Αυτό πιστεύω ότι θα βελτιώσει το πρωτάθλημα, γιατί θα δώσει έξτρα κίνητρο στους Έλληνες παίκτες να δείξουν πράγματα. Αυτό που δεν έχουν καταλάβει πολλοί είναι αυτό με τους χρόνους, είναι δύσκολο και για έναν προπονητή να περιορίζεται. Εμείς είχαμε θέμα με τους ξένους, το οποίο πιθανώς να επηρέασε την πορεία μας, γιατί υπήρξαν 3-4 παιχνίδια που δεν έπαιξαν καθόλου οι ξένοι μας. Σαν γενική εικόνα, όμως, πιστεύω ότι ανέβηκε το πρωτάθλημα και θ’ ανέβει ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Ποιοτικά μπορεί να μην ήταν το καλύτερο πρωτάθλημα, αλλά σίγουρα ήταν το πιο ανταγωνιστικό».