Ο γενικός διευθυντής του Α.Σ. Παπάγου, Γιώργος Καλαϊτζής, μίλησε στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του ΕΟΚ WebRadio με την Έλενα Βογιατζή και τον Γιάννη Λαμπίρη. Αναλυτικά είπε:
Για τη νίκη επί του Πανιωνίου: «Νομίζω ότι ήταν μια δίκαιη νίκη, απέναντι σε πάρα πολύ ποιοτικούς παίκτες. Ομαδικά δεν έδειξαν ότι ακόμα έχουν καταφέρει να έχουν την απόδοση που επιθυμούν. Τους βάλαμε έναν προβληματισμό που πιθανότατα να τους κάνει καλό για τη συνέχεια με βάση την ποιότητα του ρόστερ τους, την ιστορία του συλλόγου και των στόχων που έχουν θέσει. Εμείς θα μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας που είναι η ομάδα να μείνει στην κατηγορία και να δώσει τη δυνατότητα σε καινούργια παιδιά ν’ αναδειχθούν μέσα απ’ όλη αυτή τη διαδικασία και να κερδίσουν πράγματα, να γίνουν πιο ώριμοι, να γίνουν καλύτεροι παίκτες».
Για την ιστορικότητα του αγώνα Α.Σ. Παπάγου – Πανιώνιος: «Είναι διαφορετικοί οι στόχοι των δύο ομάδων και το πώς έχουν εξ αρχής στηθεί. Μακάρι να το δούμε στην Α1 ξανά, αλλά θα πρέπει να αναπροσαρμόσουμε τους στόχους μας εμείς, το οποίο δεν είναι κάτι που θα το κάνουμε φέτος ή που θα μάς βάλει σε σκέψεις με μια νίκη επί του Πανιωνίου».
Για τη φετινή Elite League: «Εγώ το βιώνω φέτος πρώτη χρονιά αυτό. Είναι ωραίο, πολύ ενδιαφέρον, διαφορετικό. Είναι μια κατηγορία που αν ανταπεξέλθεις μπορείς να έχεις τα εφόδια για να παίξεις παραπάνω. Απ’ την άλλη, όταν είσαι σε μια καλή μπασκετικά ηλικία αλλά δεν έχεις βλέψεις να παίξεις ψηλότερα, σε βοηθάει. Είναι ένα ωραίο πρωτάθλημα, πολύ ανταγωνιστικό, με καλές φάσεις, καλές ομάδες, γεμάτα γήπεδο. Αυτό σε κάνει να είσαι χαρούμενος φεύγοντας απ’ το γήπεδο».
Για τους δύο ξένους στο πρωτάθλημα: «Οι δύο ξένοι έχουν δώσει στις περισσότερες ομάδες κάτι έξτρα, κάτι που ίσως έλειπε. Μετά απ’ αυτές τις 6-7 αγωνιστικές, αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ είναι πως η συνταγή για αυτήν την κατηγορία είναι ότι οι ομάδες θα πρέπει να επικεντρωθούν στο να βρίσκουν δύο καλούς ξένους, που θα κάνουν και τους γύρω τους καλύτερους, και να έχουν Έλληνες αθλητές μικρότερης ηλικίας με τη “φλόγα” και τη “δίψα” να παίξουν. Αυτοί οι ξένοι το βλέπουν ως ένα πέρασμα να γίνουν γνωστοί, να φτιάξουν τη στατιστική τους για να πάνε κάπου ψηλά. Πιο πολλά έχουν να κερδίσουν παρά να δώσουν και αυτό φαίνεται απ’ τον τρόπο που αγωνίζονται».
Για το διπλό δελτίο: «Είναι πολύ ωραία σαν σκέψη, δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά που δεν έχουν ποιοτικό χρόνο συμμετοχής στις μεγάλες ομάδες να πάρουν χρόνο. Απ’ την άλλη, πρέπει να γίνει πιο οργανωμένα, πρέπει η ομάδα που δανείζει με την ομάδα που δανείζεται, να έχει μια σχέση, να ξέρει τον προπονητή και τι ζητάει, ο παίκτης να δείχνει σεβασμό στην ομάδα την οποία πάει. Θα πρέπει να μπει ένα πλαίσιο συνεργασίας των δύο ομάδων, έτσι ώστε σε κάποιες προπονήσεις να βρίσκονται αυτοί οι αθλητές στην ομάδα για να μπορούν να αφομοιώσουν τη φιλοσοφία και να βρεθούν με τους συμπαίκτες τους».
Για το πόστο που έχει στην ομάδα: «Με τους ανθρώπους που συνεργάζομαι τυγχάνω σεβασμού σε σημείο κιόλας που δεν τον περίμενα. Είναι παραπάνω απ’ αυτό που είχα στο μυαλό μου εγώ. Επίσης το ίδιο συμβαίνει και με τις άλλες ομάδες. Νομίζω ότι ο λόγος μου μετράει, δείχνουν ότι τον ακούν, τον συμμερίζονται και λαμβάνεται υπόψιν γενικά. Αυτό είναι ωραίο. Εμένα δε μου αρέσει η απαξίωση σε όλα και να ξεχνάς πριν δοκιμάσεις κάποιον και δεις αν μπορεί ή όχι».