Quantcast

Ηλίας Μούτσιος και Λευτέρης Τσαουσίδης στο ΕΟΚ WebRadio

Ο Χαρίλαος Τρικούπης υποδέχεται (01/04) τη ΝΕ Μεγαρίδος, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Elite League – Ερρίκος Ντυνάν. Ο προπονητής της ομάδας του Μεσολογγίου, Ηλίας Μούτσιος και ο άμεσος συνεργάτης του Γιώργου Μάνταλου στους φιλοξενούμενους, Λευτέρης Τσαουσίδης, μίλησαν στην εκπομπή «Γυρνώντας την Ελλάδα» με την Αθηνά Πατρινού και τον Ραφαήλ Αλαγά.

Ο Ηλίας Μούτσιος είπε:

Για το παιχνίδι με τη ΝΕΜ: «Νομίζω ότι για όλες τις ομάδες κάθε παιχνίδι μετράει πλέον. Εμείς αν θέλουμε να διατηρήσουμε κάποιες ελπίδες ακόμα για να παραμείνουμε απευθείας στην κατηγορία, πρέπει να κερδίσουμε αύριο. Νομίζω ότι τα Μέγαρα σκέφτονται ακριβώς το ίδιο με αντίστροφη θεωρία, ότι κερδίζοντας αύριο ξεκαθαρίζουν και τη θέση τους χωρίς να χρειαστούν play-out. Και για τις δύο ομάδες είναι ένα παιχνίδι πάρα πολύ δύσκολο».

Για το σημείο-«κλειδί» στο παιχνίδι: «Σε τέτοια παιχνίδια παίζει πάντα σημαντικό ρόλο το ψυχολογικό κομμάτι, βλέποντας και πράγματα του 1ου γύρου για δύο ομάδες και προπονητές που γνωρίζονται αρκετά. Με δύναμη την έδρα μας θα προσπαθήσουμε να υπερκεράσουμε κι αυτό το «εμπόδιο», έτσι ώστε σιγά-σιγά να φτάνουμε στους στόχους που έχουμε θέσει απ’ το καλοκαίρι. Αγωνιστικά είναι δύσκολο να εφαρμόσεις πράγματα, αλλά και οι παίκτες και οι προπονητές έχουν τέτοια εμπειρία και ποιότητα που σε κάθε παιχνίδι μπορούν να εμφανίζουν και διαφορετικά πράγματα. Περισσότερο βασιζόμαστε όλοι στο ψυχολογικό τομέα, να συνεχίζουμε να κάνουμε καλά πράγματα που κάνουμε καλά και ν’ αφήνουμε πίσω τα ελαττώματά και να εμφανίζουμε τα προτερήματά μας».

Για το φετινό στόχο του Χαρίλαου Τρικούπη: «Καταρχάς η δική μου ομάδα έχει ένα μέσο όρο ηλικίας στα 20-21 χρόνια, όπως και ένα απ’ τα μικρότερα μπάτζετ που υπάρχουν στην κατηγορία. Για ομάδα της επαρχίας είναι πολύ δύσκολο να έχεις μικρό μπάτζετ, όσον αφορά και τα υπόλοιπα που χρειάζονται για να προσελκύσεις παιδιά να έρθουν σε μια επαρχιακή ομάδα. Ουσιαστικά έχουμε έναν ξένο, ο Τζουλιάνο Τόλα είναι στα χαρτιά ξένος, αφού ακόμη δεν έχει καταφέρει να πάρει το ελληνικό διαβατήριο. Νομίζω ότι στο στόχο που είχαμε θέσει να προσπαθήσουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία αν γίνεται χωρίς play-out είμαστε μέρα με τη μέρα μέσα σε αυτόν».

Ο Λευτέρης Τσαουσίδης μίλησε:

Για το παιχνίδι με τον Χαρίλαο Τρικούπη: «Νομίζω ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός. Έτσι όπως τα έχει φέρει και το πρόγραμμα, οι δύο ομάδες αγωνίζονται ακριβώς για τον ίδιο στόχο, δεν έχουμε να κερδίσουμε κάτι παραπάνω βλέποντας το παιχνίδι ξέχωρα. Θέλουμε μ’ αυτήν τη νίκη, σ’ ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό, να διασφαλίσουμε ότι θα μπορέσουμε να είμαστε και την επόμενη χρονιά στην Elite League χωρίς το άγχος των play-out».

Για τη φετινή πορεία της ΝΕΜ: «Είμαστε μια νεοφώτιστη ομάδα που ανέβηκε φέτος στην Elite League. Προφανώς και μια τέτοια ομάδα θα πρέπει να έχει ως πρώτο στόχο να φροντίσει να θέσει τις δομές της και το κάναμε σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτό όσον αφορά τις συνθήκες που πρέπει να ‘χουν οι ομάδες αυτού του επιπέδου για τη λειτουργία τους. Ήρθα σε μια ομάδα που δεν την ήξερα, αλλά ήξερα πολύ καλά τον κόουτς Μάνταλο και ήμουν σίγουρος ότι, όπως και αποδείχθηκε, αυτή η συνεργασία θα είναι εποικοδομητική και για εμένα και για την ομάδα. Για πρώτη χρονιά είμαστε μέσα στους αρχικούς μας στόχους αυτήν τη στιγμή. Προφανώς το μπάτζετ μας αλλά και η πρώτη μας παρουσία επιβάλλει να πούμε ότι ο στόχος πρώτα απ’ όλα είναι ότι θα σωθούμε και από ‘κει και πέρα να δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε και πώς μπορούμε εν’ ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο το επίπεδο αυτής της ομάδας».

Για τη ΝΕΜ: «Νομίζω ότι αυτήν τη στιγμή τα Μέγαρα είναι μια ομάδα πρότυπο σε αρκετά κομμάτια. Για εμένα είναι σημαντικός ο τρόπος που αντιμετωπίζει τους αθλητές της καταρχάς. Είναι μια ομάδα 100% φερέγγυα, δίνει στα παιδιά ό,τι καλύτερο μπορεί με συνέπεια και πολύ μεγάλη ευαισθησία. Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση όταν ήρθα εδώ είναι η στήριξη του κόσμου. Ο κόσμος πραγματικά είναι συγκινητικός, όχι μόνο στα εντός έδρας, αλλά και γενικά. Έχει κάνει εκδρομές αρκετά μεγάλες και σε μακρινές έδρες. Κυρίως είναι το πώς υποστηρίζει όλο αυτό το πρότζεκτ, απ’ το πρώτο τμήμα υποδομών, μέχρι και την ανδρική ομάδα. Αυτό είναι που μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση και μ’ έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο όσο είμαι εδώ. Η αγάπη του κόσμου είναι τόσο έκδηλη που μάς δίνει δύναμη για να μπορέσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε και εντός και εκτός παρκέ».

Για τον Άκη Καλλινικίδη: «Δεν αρέσει στους προπονητές να ξεχωρίζουν τους αθλητές τους, η προσπάθεια είναι ομαδική, αλλά ο Άκης είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο όχι μόνο για την ομάδα μας, αλλά για το ελληνικό μπάσκετ, κυρίως για το ήθος και τον τρόπο που αντιμετωπίζει την όλη διαδικασία. Είναι ένα παιδί που μπορεί να λειτουργήσει ως παράδειγμα και για τους συμπαίκτες του και για τα υπόλοιπα παιδιά που τον παρακολουθούν, τόσο για τον τρόπο λειτουργίας του, όσο και τον επαγγελματισμό του».

Για τον Μιχάλη Πολυτάρχου και τον Δημήτρη Γερομιχαλό: «Είναι δύο πολύ σημαντικά παιδιά, όπως όλα τα παιδιά βέβαια, κάθε ένας παίκτης που παίζει είναι πολύ σημαντικός για ‘μας, γιατί εξυπηρετεί κι έχει το ρόλο του για να παίζει καλά η ομάδα και να νικάει. Με τον Πολυτάρχου έχουμε συνεργαστεί πολλά χρόνια πριν. Είναι ένα παιδί που έχει αποδείξει τη «δίψα» του για το μπάσκετ και κυρίως την αρτιότητά του ως χαρακτήρας μέσα σ’ αυτό. Είναι ένα παιδί που το αγαπούν όλοι, συμπαίκτες και αντίπαλοι και είναι πολύ μεγάλη τύχη να τον έχουμε. Φυσικά και ο Δημήτρης Γερομιχαλός που πρόσφατα έγινε και μπαμπάς, νομίζω ότι είναι ένα παιδί που έχει στηρίξει και τα προηγούμενα χρόνια την ομάδα και η ποιότητά και οι αγωνιστικές του δυνατότητες είναι πολύ σημαντικές για ‘μας, όπως και όλων των άλλων παιδιών που συμμετέχουν σ’ αυτήν την προσπάθεια».