Quantcast

Γιώργος Μάνταλος και Φοίβος Γυμνόπουλος στο ΕΟΚ WebRadio

Η ΝΕ Μεγαρίδος «φιλοξενεί» (12/02) τον Ηρακλή για τη 17η αγωνιστική της Elite League – Ερρίκος Ντυνάν και οι προπονητές των δύο ομάδων, Γιώργος Μάνταλος και Φοίβος Γυμνόπουλος αντίστοιχα, μίλησαν στην εκπομπή «Γυρνώντας την Ελλάδα» με την Αθηνά Πατρινού και τον Ραφαήλ Αλαγά.

Ο Γιώργος Μάνταλος είπε:

Για το παιχνίδι με τον Ηρακλή: «Σαφέστατα και ο Ηρακλής είναι σημείο αναφοράς για την κατηγορία. Είναι η καινούργια Elite League, είναι μια θαυμάσια προσπάθεια απ’ την Ομοσπονδία. Βλέπουμε ένα πρωτάθλημα που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ από άποψης αποτελεσμάτων, ανταγωνιστικότητας, συμμετοχής. Είναι αμετάβλητες οι καταστάσεις, διότι αλλάζουν οι ομάδες, οι ξένοι έδωσαν το δικαίωμα για να υπάρχουν διαφορετικές αντιμετωπίσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Όλα αυτά έχουν δώσει μια «άγρια» ομορφιά, στην οποία ο Ηρακλής είναι «το κερασάκι στην τούρτα». Είναι ο Ηρακλής, όλοι θέλουν να τον κερδίσουν και ειδικά μες στο «Ιβανώφειο» είναι εκπληκτικός. Έχει πολύ καλό ρόστερ, οι άνθρωποί του σίγουρα έχουν περισσότερη εμπειρία από εμάς. Το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο, όπως και όλα τα παιχνίδια».

Για το αν επηρεάζονται απ’ τα ατυχή αποτελέσματα: «Δεν επηρεαζόμαστε απ’ τα αποτελέσματα ή τα σερί των νικών, πόσο μάλλον απ’ τα σερί ηττών, διότι, εκτός από ένα κακό αποτέλεσμα στην Ελευθερούπολη όπου δεν παίξαμε καλό μπάσκετ, σ’ όλα τα παιχνίδια είμαστε «ζωντανοί» μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, όλα ήταν παιχνίδια μιας κατοχής. Όταν κερδίζεις στον πόντο θα χάσεις και στο πόντο και το αντίστροφο».

Για τις κινήσεις τους στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο: «Νομίζω ότι με τις αλλαγές που κάναμε άρχισε να καλυτερεύει η εικόνα μας, παρ’ όλο που χάσαμε κάποια παιδιά. Ξεκινάει ένα άλλο πρωτάθλημα. Κάνεις προετοιμασία ενώ είσαι στη μέση της αγωνιστικής περιόδου. Θέλει χρόνο για να ενσωματωθούν τα παιδιά. Σαφέστατα κι έχουμε επιλέξει παιδιά που μάς δίνουν ποιοτικά χαρακτηριστικά τα οποία μάς λείπουν, αλλά απ’ τη στιγμή που θα ρολάρουν και θ’ αρχίσουν να παίζουν κανονικά θα συμβεί αυτό. Είναι δύσκολο να τους εντάξεις ενώ παίζεις ταυτόχρονα. Τα πράγματα κινούνται γρήγορα και αυτό δίνει μια «άγρια» ομορφιά για τους φιλάθλους, αλλά σε εμάς δημιουργεί μια δυσκολία στη οποία πρέπει ν’ ανταπεξέλθουμε».

Για την απόκτηση του Μιχάλη Πολυτάρχου: «Είπα στα παιδιά ότι τους έφερα τον καλύτερο συμπαίκτη σε αυτό το επίπεδο, ούτως ώστε να τους βοηθήσει να εξελιχτούν λίγο παραπάνω. Αυτό το εισέπραξα ήδη απ’ τα πρώτα δύο παιχνίδια. Ο Μάικ είναι ένας απίστευτος χαρακτήρας, ένα φοβερό παιδί, το οποίο έχει βάλει ως αυτοσκοπό στη ζωή του στον αθλητισμό να κάνει χαρούμενους τους συμπαίκτες του. Αυτό μάς έδωσε ο Μάικ».

Για το πού οφείλεται η στήριξη του κόσμου: «Νομίζω ότι το αγαπούν και τους αρέσει. Αν είχαμε μεγαλύτερο γήπεδο θα είχαμε και πάλι sold out, υπάρχει κόσμος που δε μπορεί να έρθει. Θέλουν τα παιδιά μας να έρθουν κι αυτά, έχουμε πρόβλημα χωρητικότητας. Έχουμε συνεχείς συναντήσεις με το δήμαρχο και έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις για καινούργιο, μεγαλύτερο γήπεδο. Είναι ξεκάθαρο ότι θέλουν να δουν μπάσκετ στα Μέγαρα. Είμαι πολύ περήφανος που μετά από τόσα χρόνια τους έχουμε κάνει να πιστεύουν κι αυτοί οι ίδιοι ότι ο αντίπαλος έρχεται με το δικαίωμα της νίκης. Από οπουδήποτε μπορείς να περάσεις και αν ο αντίπαλος είναι καλύτερος θα κερδίσει κι εμείς θα τον χειροκροτήσουμε».

Για την προσπάθεια που γίνεται στη ΝΕΜ: «Έχουμε κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια στο διοικητικό και οργανωτικό κομμάτι. Προσπαθούμε να οργανώσουμε το μάρκετινγκ της ομάδας σε τέτοιο σημείο ούτως ώστε να μάς καταστήσει αυτάρκεις. Προσπαθούμε η ομάδα να μην είναι μια ομάδα εξαρτώμενη από έναν επιχειρηματία ή έναν αυτοδιοικητικό. Οπωσδήποτε η βοήθεια του δημάρχου είναι ευπρόσδεκτη, αλλά είμαστε «αυτάρκεις», έχουμε το δικό μας τμήμα μάρκετινγκ, έχουμε τη δική μας επικοινωνιακή ομάδα. Προσπαθούμε να παράγουμε τόσα ώστε η ομάδα να συντηρείται σ’ ένα επίπεδο. Είναι σαφές ότι μπορούμε να σταθούμε στην Elite League και νομίζω ότι σε 1-2 χρόνια, βλέποντας να γιγαντώνεται η προσπάθεια, θα μπορώ να απαντήσω και για το βήμα παραπάνω. Νομίζω ότι έχουμε τις πιθανότητές μας. Η προσπάθεια που κάνουμε έχει πολύ στέρεες βάσεις, επιστημονικά δομημένες και με πολύ αγάπη για την πόλη».

Ο Φοίβος Γυμνόπουλος μίλησε:

Για το παιχνίδι με τη ΝΕΜ: «Σ’ αυτό το πρωτάθλημα της Elite League, ενόψει του 2ου γύρου, υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες δυσκολίες για όλες τις ομάδες, οι οποίες παρουσιάζονται διαφορετικές σε σχέση με το ρόστερ τους, κάτι που κάνει λίγο δύσκολη τη δουλειά των προπονητών όσον αφορά το πώς θα κινηθούν τακτικά σε κάθε παιχνίδι που αντιμετωπίζουν. Η ΝΕΜ είναι μια απ’ αυτές τις ομάδες και αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι προέρχεται από 2-3 συνεχόμενα κακά αποτελέσματα, ούσα μια ποιοτική ομάδα και με την προσθήκη καλών παικτών, είναι ένα παιχνίδι που χρήζει τεράστιας προσοχής. Θεωρώ ότι αυτά τα παιχνίδια με ομάδες που αλλάζουν παίκτες έχουν να κάνουν περισσότερο με το πώς τα παιδιά θα μπουν μέσα και θα δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους και λιγότερο με την τακτική προσέγγιση που θα έχουμε εμείς οι προπονητές».

Για το φετινό στόχο του Ηρακλή: «Έτσι όπως είναι δομημένο το πρωτάθλημα αυτήν τη στιγμή, ο ρεαλιστικός στόχος, πέρα του ότι θα πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε, είναι να φτάσουμε στα play-off και εκεί να είμαστε έτοιμοι τόσο από άποψη φυσικής κατάστασης, όσο και τακτικά και οι αθλητές να ‘ναι στην καλύτερή τους κατάσταση στους αγώνες που θα κρίνουν την άνοδο στη Basket League. Για το ελληνικό μπάσκετ και όχι τον Ηρακλή ή για εμένα που είμαι προπονητής του, είναι επιτακτική ανάγκη να βρίσκεται ο Ηρακλής στην Α1 εθνική κατηγορία».

Για το ότι ανέλαβε μια διαφορετική ομάδα σε σχέση με αυτήν που «χτίστηκε»: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι φέτος ο Ηρακλής παρουσιάστηκε με μια τεράστια προσπάθεια που έχουν κάνει οι άνθρωποί του και κατάφερε να παρουσιαστεί στο πρωτάθλημα την τελευταία στιγμή, χωρίς προετοιμασία, με πολύ ιδιαίτερες συνθήκες. Το γεγονός ότι βρίσκεται στη θέση που βρίσκεται είναι μια τεράστια επιτυχία των ανθρώπων αυτών, του προηγούμενου προπονητή, των αθλητών και του κόσμου. Αυτό συνάμα έχει και μια τεράστια δυσκολία, γιατί πρέπει σε ειδικές συνθήκες να δούμε πότε θα κάνει το φορμάρισμά της η ομάδα. Εμείς που αναλάβαμε κληθήκαμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές και στον τρόπο παιχνιδιού και στο ρόστερ και αυτό έχει τεράστια δυσκολία. Βέβαια, γι’ αυτό είμαστε, αυτή είναι η δουλειά μας. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος γιατί τα παιδιά δείχνουν πολύ άμεση ανταπόκριση στον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε και έχουν εντάξει τη φιλοσοφία μας σε αρκετά μεγάλο βαθμό».