Quantcast

Γιάννης Ντάγιος και Γιώργος Σκαραφίγκας στο ΕΟΚ WebRadio

Ο Ηρακλής υποδέχεται (26/11) το Μαρούσι για την 8η αγωνιστική της Elite League – Ερρίκος Ντυνάν και οι προπονητές των δύο ομάδων, Γιάννης Ντάγιος και Γιώργος Σκαραφίγκας αντίστοιχα, «φιλοξενήθηκαν» στην εκπομπή «Γυρνώντας την Ελλάδα» με την Αθηνά Πατρινού και τον Ραφαήλ Αλαγά.

Ο Γιάννης Ντάγιος είπε:

Για το ότι έχει «δέσει» η ομάδα γρήγορα: «Η πρώτη προπόνηση ήταν 2 μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι με τον Πανερυθραϊκό. Πρώτος μου στόχος ήταν να «δεθούμε» όλοι μαζί και αυτό έχει γίνει με πάρα πολλές ώρες προπόνησης και δουλειάς μέσα και έξω απ’ το γήπεδο. Μέρα με τη μέρα αυτό γίνεται και καλύτερο. Τα έμπειρα παιδιά της ομάδας, ο Δημήτρης Χαριτόπουλος που ‘ναι και αρχηγός της ομάδας, ο Νώντας Παπαντωνίου, ο Νίκος Παπαρέγκας, ο Μιχάλης Λιάπης έχουν βοηθήσει τους νεότερους να καταλάβουν πρώτον τι είναι Ηρακλής και δεύτερον πόσες δυσκολίες έχει αυτή η κατηγορία».

Για το σαββατιάτικο (26/11) παιχνίδι με το Μαρούσι: «Για ‘μας θα ‘ναι πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, γιατί η βδομάδα που περάσαμε είχε αρκετά προβλήματα με πρώτο και κυριότερο τον τραυματισμό του Νίκου Παπαρέγκα στο ματς με τον Παπάγου. Η δουλειά που έχει γίνει όλη τη βδομάδα, αλλά και η εμπειρία των παιδιών θα μάς βοηθήσει να ξεπεράσουμε και την ήττα απ’ τον Παπάγο, αλλά και να ‘μαστε έτοιμοι και ανταγωνιστικοί στο παιχνίδι του Σαββάτου».

Για την προετοιμασία ενόψει του αγώνα με το Μαρούσι: «Αυτό που έχω προσπαθήσει να κάνω όλη τη βδομάδα και με τη βοήθεια των πολύ έμπειρων παικτών της ομάδας, είναι να κρατήσουμε τα θετικά, να δουλέψουμε τ’ αρνητικά και να γίνουμε έτσι καλύτεροι και να ‘μαστε έτοιμοι για όλα τα επόμενα παιχνίδια. Οι παίκτες βοηθούν πάρα πολύ σε κάθε παιχνίδι».

Για τους παίκτες της ομάδας: «Είμαι τυχερός γιατί όλοι οι παίκτες της ομάδας έχουν κίνητρο και ανταγωνιστικότητα για να παίξουν και να γίνει και η ομάδα καλύτερη. Η προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά, με βάση το αποτέλεσμα δε φάνηκε με τον Παπάγο, αλλά όλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να καλύψουν τ’ οποιοδήποτε κενό».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Ο κόσμος είναι ο 6ος παίκτης μας, δεν υπάρχει παιχνίδι που να μην υπάρχει κόσμος να μάς βοηθήσει. Πραγματικά μάς δίνει πάρα πολύ μεγάλη ώθηση. Ακόμη και σε σημείο που υπάρχει η άσχημη στιγμή μες στο παιχνίδι, ο κόσμος θα βοηθήσει να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά».

Ο Γιώργος Σκαραφίγκας μίλησε:

Για το σαββατιάτικο (26/11) παιχνίδι με τον Ηρακλή: «Σίγουρα σε σχέση με το ματς απέναντι στο Μεσολόγγι ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγαλύτερος και σαν όνομα και σαν έδρα, αλλά και σαν ρόστερ. Στο Μεσολόγγι, αν και σωματικά ανταπεξήλθαμε αρκετά καλά, πνευματικά δεν ήμασταν στο γήπεδο και μοιραία ήρθε η ήττα. Κάθε παιχνίδι είναι εντελώς διαφορετικό, το Μαρούσι είναι πολύ καλύτερο στα μεγάλα ματς. Θεωρώ ότι ο Ηρακλής θα είναι μία απ’ τις τέσσερις ομάδες που θα μπουν στα play-offs. Θα πάμε να «χτυπήσουμε» στην αδυναμία ότι ο Ηρακλής έχει το «πρέπει» και το άγχος. Την προηγούμενη βδομάδα είχαμε πολύ κακά ποσοστά, πιστεύω θα τα βελτιώσουμε, γιατί και ο τρόπος παιχνιδιού μας εξαρτάται πολύ απ’ αυτό το κομμάτι».

Για το πού θα κριθεί ο αγώνας: «Tο physical game, στο οποίο είναι πιο δυνατοί και πιο «σκληροί», θα είναι ένα πολύ δυνατό σημείο. Σίγουρα θα παίξει ρόλο και στο πόσες κατοχές θα μπορέσουμε να φτάσουμε εμείς για ν’ «ανοίξουμε» το ρυθμό, γιατί στο 5 εναντίον 5 είναι πολύ δυνατός Ηρακλής. Κατά τη γνώμη μου έχει και τους 2 καλύτερους ξένους του πρωταθλήματος».

Για την επιλογή τους να μην πάρουν ξένο: «Δεν έχουμε αυτοσκοπό την άνοδο. Έχουμε απ’ τα χαμηλότερα μπάτζετ στην κατηγορία, αλλά έχουμε τη δυνατότητα να πληρωνόμαστε κάθε μήνα και αυτό είναι επιτυχία της διοίκησης. Φτάνουν μέχρι εκεί που φτάνει το χέρι τους. Κι εγώ σαν φιλοσοφία και επιλογή θεωρώ ότι τα ελληνόπουλα αξίζουν και πρέπει να παίζουν, μού το απέδειξαν και 4-5 παιδιά που είχαμε πρόπερσι και πέρυσι, τα οποία έκαναν ένα βήμα μεγαλύτερο στην καριέρα τους και πήγαν παραπάνω. «Ξένο» μπορούμε να θεωρήσουμε τον Καμαριανό στα οικονομικά μας. Έχουμε έναν «κορμό» 4-5 παιδιών 3-4 χρόνια και πλαισιώσαμε την ομάδα μ’ ένα πολύ ταλαντούχο παιδί, τον Σταυρακούκα, ένα πολύ έμπειρο παιδί, τον Θεοδώρου, που δεν ήταν πρωταγωνιστής και θέλουμε να τον κάνουμε και θέλει να γίνει, συν 3-4 νεαρά παιδιά που θέλουν ν’ ακολουθήσουν μια πορεία και τους δίνουμε αυτήν τη δυνατότητα».

Για το αν θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω με το Μαρούσι: «Είμαι τύπος που όταν ξεκίνησα στο ΔΑΣΑΛ έμεινα 8 χρόνια και άλλα 7 χρόνια στον Πανελευσινιακό. Σε ομάδες που «κολλάω», «δένω» και με «ανέχονται» δημιουργούμε μια τέτοια παράδοση. Η αλήθεια είναι ότι στο Μαρούσι έχουμε βρει μια χημεία, θέλω να κάνω το παραπάνω βήμα, αλλά μόνο με το Μαρούσι. Μ’ ενδιαφέρει πάρα πολύ να περνάω πολύ καλά στην καθημερινότητά μου και σε αυτό το Μαρούσι μού δίνει ένα βήμα σταθερό».

Για την αντίδραση της ομάδας αγωνιστικά στη φυγή του Γκαγκαλούδη: «Η ομάδα ήταν στημένη πάνω του, βοηθούσε πάρα πολύ τα παιδιά, όπως και αυτά αυτόν και πήρε πάρα πολύ χρόνο για ν’ αλλάξουμε παικτικά μια φιλοσοφία που ‘χαμε «χτίσει» 2-3 χρόνια. Δυστυχώς, είχαμε και δύο τραυματισμούς, του Στασινού και του Ξύδα που ήταν οι βασικοί μας playmakers και κάναμε μια «κοιλιά». Σίγουρα βγήκαν κάποια παιδιά τότε, γιατί έπρεπε να βγουν, και αυτό είναι το μόνο καλό που έγινε σ’ όλη αυτήν την ιστορία».