Quantcast

Γιάννης Αθανασούλας και Γιάννης Παπαγεωργόπουλος στο ΕΟΚ WebRadio

Το Ψυχικό υποδέχεται (22/04) το Μαρούσι για την 28η αγωνιστική της Elite League – Ερρίκος Ντυνάν και οι παίκτες των δύο ομάδων, Γιάννης Αθανασούλας και Γιάννης Παπαγεωργόπουλος αντίστοιχα, έκαναν τη δική τους παρέμβαση στην εκπομπή «Γυρνώντας την Ελλάδα» με την Αθηνά Πατρινού και τον Ραφαήλ Αλαγά.

Ο Γιάννης Αθανασούλας είπε:

Για το παιχνίδι με το Μαρούσι: «Είναι ένα ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες που βρίσκονται στη κορυφή. Πριν τη διακοπή ήμασταν σε πολύ καλό «φεγγάρι», είχαμε ένα πολύ καλό σερί νικών. Παρ’ όλα αυτά, μένουν τρεις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας τού πρωταθλήματος και θέλουμε να μείνουμε σε καλή κατάσταση. Με μια νίκη ίσως κάνουμε κι ένα «βήμα» πιο κοντά στη 1η θέση, η οποία μπορεί και να μάς δώσει μια καλύτερη διασταύρωση στα play-offs. Πάμε για τη νίκη φυσικά».

Για τα σημεία-«κλειδιά» του αγώνα: «Δεν υπάρχουν πολλά μυστικά, οι ομάδες έχουν δείξει τι μπορούν να κάνουν. Το Μαρούσι είναι μια ομάδα που παίζει σε up-tempo, σε υψηλό ρυθμό, με ταχύτητα, πολύ τρίποντο και αιφνιδιασμό. Πρέπει να ελέγξουμε το αμυντικό ριμπάουντ και τους αιφνιδιασμούς, είναι πολύ καλοί σ’ αυτό το κομμάτι. Έχει πολλά γρήγορα γκαρντ, ενώ και οι ψηλοί μπορούν ν’ ακολουθήσουν σε ταχύτητα, οπότε δεν πρέπει να τούς αφήσουμε να τρέξουν και να πάρουν περισσότερες κατοχές. Αυτά είναι που θέλουμε να περιορίσουμε σαν πρώτο στόχο».

Για τα δύο ματς με Μαρούσι και Ηρακλή (εκτός): «Σίγουρα οι μεγάλοι αγώνες είναι αυτοί που δίνουν το «μέταλλο» και τη σκληράδα της ομάδας. Τα επόμενα δύο ματς είναι ματς τετράδας με ομάδες που ίσως τις συναντήσουμε στη συνέχεια, οπότε μπορούν να μάς δείξουν πού βρισκόμαστε, τι μπορούμε να κάνουμε και τι χρειάζεται να βελτιώσουμε ενόψει της τελευταίας ευθείας. Είναι δυνατά crash-test και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Για τη φετινή σεζόν του Ψυχικού: «Ήταν λίγο ιδιαίτερη η φετινή χρονιά για το Ψυχικό, διότι προηγήθηκε μια τεράστια επιτυχία για το σύλλογο πέρυσι. Η ομάδα πέρασε ένα καλοκαίρι μεταξύ Α1-Α2, αλλά, τελικά, για διάφορους λόγους κατέληξε να παίζει στην Elite League, όπου πάλι ήθελε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, δημιουργώντας ένα ρόστερ ανταγωνιστικό και με στόχους ανόδου. Στην αρχή δεν ξεκινήσαμε καλά, ίσως λίγο και η έλλειψη χημείας να έπαιξε ρόλο. Κάναμε κάποιες απρόσμενες ήττες, αλλά νομίζω μετά το 1ο γύρο σταθεροποιηθήκαμε και αρχίσαμε να παίζουμε όπως θέλουμε. Στον 1ο γύρο δεν είχε προπονηθεί ολόκληρη η ομάδα μαζί και έπαιξε κι αυτό λίγο ρόλο για την αστάθειά μας. Στο 2ο γύρο «ισορρόπησαν» τα πράγματα, βρήκαμε τους ρόλους μας, αλλάξαμε κάποια πράγματα τακτικά και αυτήν τη στιγμή είμαστε στην 1η θέση μαζί με άλλες τρεις ομάδες. Έχουμε καταφέρει καμία ομάδα να μη μάς έχει μέχρι στιγμής στο 2-0. Έχουμε χάσει απ’ το Μαρούσι και σε περίπτωση ήττας αύριο θα είναι η μόνη ομάδα με την οποία θα είμαστε στο 0-2. Δε νομίζω, ωστόσο, ότι μπορούμε να παίξουμε μαζί στην 1η φάση. Θεωρώ ότι έχουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται και ύστερα να δούμε τις διασταυρώσεις μας».

Για το λόγο που παρέμεινε στο Ψυχικό: «Είναι μια ομάδα που είναι στην Αθήνα, που έχει υγεία διοικητική και αγωνιστική, με μια διοίκηση που είναι πολλά χρόνια και εγγυάται για τις συνθήκες που επικρατούν εδώ. Επίσης, υπάρχει ένας προπονητής που είναι χρόνια εδώ, που τον ξέρουν όλοι στην κατηγορία και εγγυάται μια ομαλή χρονιά και μια αγωνιστική «ταυτότητα». Αυτά είναι τα πιο βασικά. Στο Ψυχικό προσφέρονται πάρα πολύ καλές συνθήκες για έναν αθλητή ώστε να έρθει να εργαστεί, να δουλέψει, να βελτιωθεί και να δείξει αυτό που μπορεί να κάνει. Αν δεν ήθελε η ομάδα να πρωταγωνιστήσει, δε θα ήμασταν εδώ και δε θα ήταν και το ρόστερ που είναι αυτήν τη στιγμή. Για να έχει φτιαχτεί αυτό το ρόστερ, σημαίνει ότι γίνεται κάτι καλό».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Elite League: «Είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα και δυσκολότερο από πέρυσι, γιατί υπάρχει η προσθήκη των ξένων που έχει ανεβάσει πολύ το επίπεδο. Ακόμα και οι ομάδες «χαμηλότερης» δυναμικότητας με την προσθήκη ξένων δυναμώνουν και δυσκολεύει το να πας να κερδίσεις στην έδρα τους. Η παρουσία των ξένων έχει ανεβάσει αρκετά τον ανταγωνισμό και γι’ αυτό βλέπουμε και αποτελέσματα που εν μέρει να μην ήταν αναμενόμενα».

Ο Γιάννης Παπαγεωργόπουλος μίλησε:

Για το παιχνίδι με το Ψυχικό: «Είναι ένα παιχνίδι ιδιαίτερης σημασίας και για τους δύο. Σίγουρα θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι, είναι δυο ομάδες πολύ καλές και ποιοτικές. Το Ψυχικό έχει παίκτες μεγάλης αξίας, έμπειρους και είναι μια πολύ σοβαρή ομάδα τόσο προπονητικά, όσο και διοικητικά. Το ίδιο και εμείς, κάνοντας, όλα αυτά τα χρόνια που είμαι κι εγώ εδώ, σταθερά αλλά σωστά βήματα προς τα πάνω, ώστε ν’ ανέβει ξανά το Μαρούσι εκεί που του αξίζει».

Για το αν έχουν «πρέπει» σ’ αυτό το παιχνίδι: «Δεν έχουμε κανένα “πρέπει” και πόσο μάλλον για ένα τέτοιο παιχνίδι. Σίγουρα είναι δύσκολο, αλλά πάντα στόχος μας είναι να δώσουμε το καλύτερό μας εαυτό, να το διασκεδάσουμε και θα κάνουμε ταμείο το τέλος. Δεν έχει κάποιο μεγάλο “πρέπει” αυτό το ματς για εμάς, κερδίσουμε-χάσουμε δεν τελειώνει κάτι, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη. Έχουμε και στο 1-0 το Ψυχικό, βέβαια πολύ δύσκολα θα το συναντήσουμε στην 1η φάση των play-offs. Είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας, αλλά πάντα διαχειριστικό για τη συνέχεια».

Για το τι πρέπει να κάνουν για να κερδίσουν: «Με τους περισσότερους γνωριζόμαστε, γιατί και το Ψυχικό έχει 4-5 παιδιά επί χρόνια στη ομάδα, όπως κι εμείς, οπότε δε μπορούμε να κρύψουμε πολλά ο ένας απ’ τον άλλον. Θεωρώ ότι θα πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό πρώτα απ’ όλα και μετά θα κριθεί και στο ποιος το θέλει περισσότερο. Έχει σχεδιάσει το προπονητικό επιτελείο το τι πρέπει να κάνουμε και αν το εκτελέσουμε σωστά πιστεύω ότι δε θα έχουμε κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο, πάντα ένα παιχνίδι εκτός έδρας και ειδικά στην έδρα του Ψυχικού κρύβει “παγίδες”».

Για το ότι έχουν το +12 του 1ου γύρου: «Σίγουρα είναι κάτι που το έχουμε δει, αλλά δε θεωρώ ότι εμείς ως παίκτες θα το σκεφτόμαστε. Θα δούμε καθαρά και μόνο το παιχνίδι και στο τέλος θα δούμε τι κάναμε καλά και τι όχι. Και το Ψυχικό έχει δύσκολο πρόγραμμα τις τελευταίες αγωνιστικές, οπότε δεν ξέρουμε ακόμα πώς θα εξελιχθεί η συνέχεια. Όπως έχει δείξει και αυτό το πρωτάθλημα, είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό, αμφίρροπο, οπότε κρατάμε μικρό καλάθι και είμαστε προσγειωμένη».

Για τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές της ομάδας του (Ψυχικό, Τρίτων, Πανερυθραϊκός): «Είναι τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια, το καθένα έχει τη δική του σημασία. Ωστόσο κοιτάμε μόνο το αυριανό (22/04) ματς προς το παρόν. Σίγουρα σε κάθε περίπτωση είχαμε στόχο εξ αρχής να κρατήσουμε την έδρα μας αλώβητη. Είναι το “σπίτι” μας και δε θέλουμε κανείς να μάς κερδίσει εκεί. Όλα αυτά που έχουμε καταφέρει είναι προϊόν μια πολύ καλής δουλειάς που γίνεται και μπορούμε πλέον στη συνέχεια, βάση και της πολύ καλής ψυχολογία που έχουμε, να “πατάμε” καλύτερα στα πόδια μας οπότε να έρχονται και τα αναμενόμενα αποτελέσματα».

Για το πού οφείλεται η φετινή πορεία του Αμαρουσίου: «Πιστεύω αρχικά ότι γίνεται επειδή υπάρχει ένα πλάνο τα τελευταία χρόνια, στο οποίο «πατάμε» σταθερά με κάποια παιδιά που είμαστε χρόνια στην ομάδα, οπότε έχουμε «χτίσει» από εκεί έναν «κορμό», φέρνοντας και καινούργια παιδιά, κάποιες ποιοτικές λύσεις. Ο κόουτς είναι χρόνια στην ομάδα, μας γνωρίζει, τον γνωρίζουμε, είναι και γνώστης της κατηγορίας. Έχουμε μια πολύ καλή διοίκηση που μάς στηρίζει και δεν υπάρχει κάποιο άγχος, κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, δεν κοιτάμε μακροπρόθεσμα. Έχουμε καταφέρει να «δέσουμε» αρκετά σαν ομάδα και προσπαθούμε να διορθώνουμε παιχνίδι-παιχνίδι τα σκαμπανεβάσματά μας».

Για την προσπάθεια του Αμαρουσίου να επιστρέψει στην Α1: «Το να επιστρέψει το Μαρούσι εκεί που του αξίζει είναι ένας στόχος που υπάρχει και πάντα θα υπάρχει, γιατί είναι μια ιστορική ομάδα, με έναν ευρωπαϊκό τίτλο, κάτι που λίγες ελληνικές ομάδες έχουν. Εγώ με τον Στασινό και τον Ξύδα έχουμε δει και την άσχημη όψη εδώ στο Μαρούσι, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Δε σταματήσαμε να δουλεύουμε και μακάρι να είμαστε κι εμείς μέλη της ιστορίας του Αμαρουσίου που θα καταφέρει να επιστρέψει εκεί που ανήκει».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Elite League: «Σίγουρα φέτος και με την αλλαγή που έγινε στον τρόπο ανόδου, το πρωτάθλημα έχει γίνει αρκετά ανταγωνιστικό και αμφίρροπο. Οι περισσότερες ομάδες είναι ισάξιες μεταξύ τους και αυτό «αποτυπώνεται» και στο πρωτάθλημα. Είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Έχει βοηθήσει σε αυτό και ο τρόπος διεξαγωγής, αλλά και οι ξένοι που έχουν έρθει».